Izvještaj sa 2. Simpozija ALISZP u BiH

IZVJEŠTAJ SA 2. SIMPOZIJA ALISZP-a ODRŽANOG U MEĐUGORJU U PERIODU 22-24.05.2015. GODINE.

Asocijacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca u BiH u periodu 22-24.05.2015. godine u Međugorju u hotelu Cesarica, održala je II Simpoziji sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Laboratorijska dijagnostika i sanitarna tehnika.

Na Simpoziju je prisustvovalo više od 100 laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije

Kroz prezentacije radova, radionice i okrugle stolove tokom dva dana podijeljena su  mišljenja o svim aspektima vezanim za laboratorijsku dijagnostiku i sanitarnu tehniku, ali i upoznata šira javnost o značaju prevencije, ranog otkrivanja, dijagnostike i liječenja bolesti, te su pružene nove informacije i spoznaje o riziko faktorima koji utiču na ukupno zdravlje stanovništva. Veliki broj stručnih radova, na II Simpozijumu ALISZP-a u BiH, govori u prilog potrebe da svatko od nas nosi dragocjeno iskustvo i želi participirati u usavršavanju i trajnoj edukaciji.

Nakon svečanog otvaranja Simpozija i uvodnog govora Predsjednika ALISZP-a, Damira Mehmedbašića, skupu su se obratili predsjednici srodnih udruženja i asocijacija iz regiona, a radni dio Simpozija je otvorio Doc. dr. Nijaz Tihić sa pozvanim predavanjem „Sistem kontrole kvaliteta u medicinskom laboratoriju“

Uslijedila su predavanja u trajanju od dva dana, koja su obuhvaćala raznovrsne teme iz oblasti laboratorijske dijagnostike i sanitarne tehnike i inžinjerstva, te predstavljene poster prezentacije.

Po prvi put, Simpoziji ALISZP-a u BiH bodovan je od strane Komore diplomiranih zdravstvenih inžinjera svih profila FBiH i to sa 10 bodova za aktivne, a 7 za pasivne učesnike.

U nedjelju, 24.05.2015. godine, održana je Skupština ALISZP-a u BiH, gdje je predsjednik Asocijacije prezentovao izvještaj o radu, plan rada za 2015/2016 godinu, te Skupštini podnio finansijski izvještaj za 2014. godinu. Skupština je jednoglasno usvojila prijedlog Upravnog odbora ALISZP-a o proširenju članova UO sa nova dva  člana kao i zamjena jednog neaktivnog člana, te su na ta mjesta kao novi članovi Upravnog odbora izabrani kolega Željko Vuković iz Foče,Mustafa Zijadić iz Sarajeva i kolegica Zdenka Petrović  iz Ljubuškog.

Novo izabranim članovima UO čestitamo i želimo im uspješan i plodonosan rad u ALISZP u BiH.

Na Skupštini je također usvojeno da će mjesečna članarina u Asocijaciji od 2016. godine iznositi 3KM/mjesečno, te da su penzioneri oslobođeni od plaćanja iste.

Još jednom veliko hvala svim našim sponzorima i partnerima, bez kojih Simpoziji  ne bi bilo moguće organizovati sa ovako velikim uspjehom.

Organizacioni odbor

II Simpozija ALISZP-a u BiH

Pogledajte preporuke članaka

Popularni postovi