6. HRVATSKI KONGRES LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE

6. HRVATSKI KONGRES LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE s međunarodnim sudjelovanjem,

Primošten, Hrvatska, 24.- 27.09.2015.godine

banner-hlu23

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

Laboratorijska dijagnostika ima vaznu ulogu u prevenciji, otkrivanju i lijecenju bolesti, ali i u razvoju novih testova te pracenju bolesti koje predstavljaju javnozdravstveni problem. Brza, pouzdana i specificna dijagnostika moze znacajno doprinijeti odgovarajucem zbrinjavanju bolesnika, ali i uspostavljanju ucinkovitih i brzih mjera u slucaju mogucih epidemija. Istodobno, bez eksperimentalnih laboratorijskih analiza nezamisliv je napredak i razvoj znanosti.

Velika nam je cast i zadovoljstvo obavijestiti Vas da Hrvatska laboratorijska udruga organizira 6. Hrvatski kongres laboratorijske dijagnostike s medunarodnim sudjelovanjem, koji ce se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Internacionalne federacije za biomedicinsko laboratorijske znanosti, odrzati od 24. do 27. rujna (septembra) 2015. godine u Primostenu (Hotel Zora Adriatiq), Republika Hrvatska.

Kongres je multidisciplinaran, zamisljen je kao most izmedu znanstvenika i strucnjaka razlicitih specijalnosti (laboratorijskih djelatnika, lijecnika, medicinskih sestara, molekularnih biologa, biomedicinskih znanstvenika, istrazivaca, predstavnika biotehnoloskih kompanija), dakle svih onih koji se bave laboratorijskom dijagnostikom ili njene rezultate koriste u svakodnevnom radu. Kongres tradicionalno ukljucuje teme iz svih podrucja suvremene laboratorijske dijagnostike, a posebna je paznja ove godine posvecena globalnoj biosigurnosti i biozastiti.

Organizacijski i Znanstveni odbor pozivaju Vas da i Vi prezentirate svoje radove na kongresu.

Sve informacije o kongresu mozete naci na kongresnoj internet stranici: http://www.hlu.hr

S veseljem ocekujemo Vas znanstveni i strucni doprinos.

Ocekujemo Vas u Primostenu!

Predsjednica Organizacijskog odbora 6.HKLD

Doc.dr.sc. Mirjana Stupnisek

Predsjednica HLU

IFBLS Board of Directors

Pogledajte preporuke članaka

Popularni postovi